Rabu, 13 April 2011

Aurat, mereka dihalang, ditangkap dan dipaksa supaya menanggalkannya.

Tahukah Anda Wanita-wanita Muslim diNegara Eropah, ada dikalangan mereka yang disekat, dihalang dari menyempurnakan Aurat mereka. Mereka ditangkap, tidak dibenarkan dari melaksanakan Kewajipan sebagai seorang Muslim yang telah diPerintahkan Allah swt. (namun mereka tetap jua ingin melaksanakannya kerana mereka tahu ianya adalah suatu Perintah, ketetapan dari Allah swt, bukannya suatu perkara yang boleh sewenangnya diabaikan, mereka yakin akan benarNya janji-janji Allah swt, mereka bimbang, takut memikirkan akan benarnya terdapat balasan yang amat Berat jika diabaikan Suruhannya). Walaupun hingga dihina, dipaksa supaya menanggalkannya dan dikenakan Hukuman pula jika enggan menanggalkannya.


Tetapi keadaan diMalaysia amat-amat cukup mengaibkan. Kita tiada sedikitpun segala gangguan tersebut. Namun pakaian yang dilarang Allah itu juga yang diinginkan untuk dipakai. Pakaian yang mendedahkan selain dari Muka dan tapak tangan, Pakaian yang sendat, ketat, jarang, nipis, singkat, terbelah dan sebagainya amat sudah terlalu biasa dizahirkan. Kenapa hingga sedemikian ? Ingatlah Janji Allah swt adalah Benar, Ingatlah datangnya ajal itu dalam keadaan yang tidak dapat kita sangkainya adalah Benar. Ketahuilah perbuatan tersebut adalah suatu Dosa. Dosa tersebut pula menyebabkan telah tercambahnya berbagai maksiat lain, terhasil dari melihat pakaian Kita yang meransang, menganggu tiap Mata lelaki yang memandangnya.

Duhai Saudari seIslamku… Sempurnakanlah Aurat Anda. Janganlah dibiarkan, dibiasakan hari-hari Hidup kita dengan sentiasa melakukan perkara Dosa. Nikmat rasa suka dengan mendedahkan Aurat itu tidaklah kekal, demikianlah Kehidupan Dunia bukanlah Kehidupan yang kekal, suatu masa nanti kita akan mati dan diperbangkit dan diperhitung, dipersoal segala-segalanya. Berbagai jenis alasan yang diberi dimasa Dunia dahulu dari melaksanakan Perintahnya akan terjawab dihari Perhintungan ini, samaada ianya Benar ataupun sekadar Rekaan.

Marilah kita menyempurnakannya (AURAT), Ianya dapat menyelamatkan kita dari beroleh Dosa, beroleh siksa, azab, jika tak menginsafinya. Menghindari diri dari diganggu, menghindari diri dari mengingini berbagai maksiat lain, menghindari dari dihampiri lelaki, lelaki pun rasa bersalah, malu nak menghampiri Kita dan seterusnya melakukan berbagai lagi maksiat lain, ianya juga menyelamatkan kaum Lelaki dari melakukan maksiat lain hasil dari pendedahan Aurat kita.

“ Islam itu datang menyelamatkan, menyempurnakan cara Hidup Manusia. Marilah kita sempurnakan Hidup kita dengan cara yang diajar Islam, bukan cara yang diingini Nafsu. Tiap laranganNya amat punyai Hikmah yang cukup Besar, yakinlah padaNya, Dia yang menciptakan Bumi dan segala Isinya, adakah patut kita mempersoal dan mencari cara Hidup yang lain dari cara yang telah diletakkan oleh Pencipta Bumi ini ”

Tiada ulasan:

Catat Ulasan