Sabtu, 20 Ogos 2011

Debat tentang Aurat.Debat diFacebook oleh 2 orang saudara tentang Aurat. Hujjah-Hujjah yang dikemukakan dilihat cukup hebat juga. Saya mengalukan untuk saudara-saudara buka, Save dan Besarkannya untuk Baca. Mudahan sama-sama mendapat Manfaat, atau jika masih terdapat lagi persoalan-persoalan lain, boleh dikomen, ditanya, dikongsikan.

Hujjah akal Manusia, memang takkan mampu melawan Hujjah al-Quran. Hujjah-Hujjah yang diberikan itu adalah sebenarnya sudah lengkap segalanya terdapat dalam al-Quran jika kita selidik betul-betul al-Quran, cuma saudara diatas tak menyebut secara terperinci dalil-dalil al-Quran.

Apapun, tujuan sebenar saya kongsikan Perkara ini tiada lain hanya mengharapkan supaya lahir kesedaran, keinsafan dari Hati kita untuk Berubah dan tidak sewenangnya lagi memperlekeh dan sentiasa mencari alasan-alasan lain.

Yang sudah sempurna ditutup Auratnya, marilah sama-sama kita sentiasa & terus sentiasa BerDoa memohon agar ditetapkan Hati atas landasanNya, ditetapkan Hati dalam menunaikan kehendakNya higga ke akhir Hayat.

Dan yang masih tak sempurna ditutup Auratnya, yang mendedahkan Rambut, mengenakan Pakaian yang ketat, sendat, jarang, nipis, singkat, terbelah, yang menyanggul dengan tinggi, besar sanggulannya dan bermacam lagi Fesyen Sekarang yang menyalahi kehendak, cara, Islam. Mudahan perasaan yang pastinya pernah ada terdetik dihati saudara untuk berubah itu tidak disia-siakan.

Ingatlah & Ketahuilah perbuatan itu akan menggolongkan kita sebagai Ahli Neraka kelak.

Dan bila segalanya sudahpun sempurna, Peliharalah ia.. tak perlulah nak diiklankan diInternet, diFB gambar-gambar tersebut, Besar & Dasyat juga Fitnah dari Gambar tersebut. Jika nak letak juga, cukup 1,2 keping sebagai Pengenalan diri, itupun dengan Sempurna Auratnya ditutup dan tiada gaya-gaya, aksi-aksi manja yang dizahirkan, ditayangkan.

Sama-sama kita berusaha sebolehnya hindar Diri dari dimurka Allah. Ramai sahabat kita yang mampu memeliharanya, kenapa kita tidak ? Andai terasa susah dengan cara ini, laluilah juga... biar terasa susah hanya sedikit kat Dunia yang sekejap ini untuk elak dari susah yang Banyak dan lama kat Akhirat nanti.

(Bismillahir Rahmanir Rahim)

يَا مُقَلبَ القُلُوب ثَبِّتْ قُلوبَنَا عَلى دِيْنِك

Wahai Yang Membolak-balikkan jantung hati (Allah)! Tetapkan Kami atas agamaMu.

رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

Wahai Tuhan kami, berilah kami kebaikan di Dunia dan kebaikan di Akhirat, dan Peliharalah kami dari Azab Neraka.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan