Rabu, 6 Februari 2013

Sedikit berkaitan Page Peringatan.

1. Assalaamualaikum semua. Alhamdulillah atas nikmat Allah yang berterusan dan tak ternilai ini. Hanya beza kita mahu menyusukurinya atau tidak, yakni dengan usaha tunduk dan patuh pada suruhan-Nya atau masih terus ego dan biarkan kelalaian dunia yang pasti akan binasa juga.2. Untuk makluman yang sudi like Page ini. Segala bahan yang dikongsikan di page ini adalah dari sedikit perkongsian jurusan ilmu yang dipelajari dan diketahui. Secara umumnya untuk dakwah. Dan pendapat, pandangan, cadangan, teguran, luahan dan peringatan dalam hari-hari hidup, yang dirasa perlu untuk dikongsikan sebagai untuk menjadi peringatan dan sama-sama bermuhasabah. Dan juga perkongsian-perkongsian umum seperti mana yang telah dialbumkan mengikut bahagiannya di dalam page ini. Terima kasih semua kerana sudi mengunjung dan mengikutinya. Sebarang komen dan apa-apa pertanyaan sangatlah dialukan. Mohon maaf atas perbezaan. Selanjutnya dan selengkapnya lagi boleh baca artikel-artikel diblog saya ini. Peringatan-peringatan ringkas dari di page itu adalah dari sedutan-sedutan pendek artikel yang penuh dari blog ini. Dan kata-kata di page sentiasa akan dihimpunkan dan boleh dibaca melalui blog ini.3. Alhamdulillah. Tiada apa yang diharapkan, melainkan hanya ingin saling memberi peringatan, kerana itu dituntut agama dan adalah sifat selaku seorang mukmin. Perlu untuk kita saling sama-sama mengajak pada kebaikan dan sama-sama mencegah kemungkaran. 

4. Mudahan ada manfaat. Yang bermanfaat, dialukan untuk copy, tag dan sebarkannya lagi. Yang silap, harap tegurnya. Sama-sama kita bantu dan berlumba dalam kebaikan dan sama-sama saling kita cegah dan berusaha jauhi untuk kemungkaran. Jazakumullahu khairan kathira. Jika tak keberatan, mohon diletak sumbernya. Untuk mudah respon dan apa-apa pertanggungjawaban dan hal lain lagi.5. Peringatan-peringatan disini untuk diri saya sendiri. Dan sebagai motivasi dan menjadi peringatan buat diri sendiri. Sangat berharap mudahan, ada kesan dan kesedaran juga buat anda semua. 

6. Bukanlah setiap apa yang saya tulis atau saya petik daripada kata-kata orang lain itu menggambarkan tentang realiti kehidupan dan sikap saya. Sebenarnya yang demikian itu adalah ayat-ayat yang untuk menyedarkan saya juga. Yang perlu untuk kita sama-sama peringatkan dan muhasabah. Kerana juga ayat itu mengkagumkan saya, dan yang kadang-kadang ayat-ayat itu diperlukan oleh orang-orang selain saya. 


26 Rabiulawal 1434 H bersamaan 07 Februari 2013 M 
Khamis, 01.25 pm. Perak, Malaysia.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan